Sheasmör används i kosmetiska produkter och i livsmedels- och konfektyrbranschen över hela världen. Det är ett viktigt kakaoersättare i choklad. De nuvarande metoderna för att producera sheasmör innebär tyvärr betydande träförbrukning och därför avskogning. Detta uppgår till tio kg trä varje kg rå sheasmör.
Tillsammans kan modernisering få sheasmör till produktion och utveckla det till en dynamisk källa för välbefinnande. Vi samarbetar med Burkina Fasos regering för att stödja driften av nationella eko-centra genom att utveckla högteknologiska kvalitetskontrollprogram och främja renare, förnybara och vattenbesparande produktionsmetoder. Vi lanserar noll kolkosmetika som inte förstör världens skogar. Tillsammans planterar vi nya sheaträd för att skapa nya parkområden och förbättra marken. Förpackningen av Cleo Organics Shea Butter-produkter är helt återvinningsbar.

Written by